Érdekességek

                    Képes beszámoló "A baranyai reformátusok múltja és jelene" c konferenciáról Reformáció Emlékbizottságának logója

 

Bővebben...

Az alábbi idézet a Markóci Református Egyházközség protokollumából, (BREL I. 7. 6. fond) származik. A kötetet, Benda Kálmánnak, a Ráday Levéltár egykori levéltárosának javaslatára 1954-ben a budapesti Ráday Levéltárba szállították. 2011-ben a Baranyai Református Egyházmegye Levéltári munkatársának kezdeményezésére, a dokumentum Pécsre, a Baranyai Református Egyházmegye Levéltárának gyűjteményébe került elhelyezésre és vált kutathatóvá.

Bővebben...

 Baranya megye déli részén, a Dráva-parton, Sellye és Vajszló között, az Ormánságnak elnevezett tájegység közepén keresendő a régebbi térképeken ez a történelmi név: Baski.

Bővebben...

A Drávafoki Református Egyházközség presbitereinek ünnepélyes megemlékezése a reformáció kezdetének 400 éves évfordulóján, Drávafokon, 1917. október 31.-én, tartott presbiteri gyűlés jegyzőkönyve BREL I/. 7.3. C. 1. alapján

Bővebben...

 Az alábbi idézet a Belvárdi Református Egyházközség protokollumából, amelyet 1791-1886 között vezettek az egyházközségben, (BREL I. 4.2. D. fond) származik. A kötetet, Benda Kálmánnak, a Ráday Levéltár egykori levéltárosának javaslatára 1954-ben, több más baranyai dokumentummal együtt a budapesti Ráday Levéltárba szállították. 

Bővebben...

Ügyfélszolgálat

H-Sz:  08:00-12:00
K-Cs:  08:00-14:00

Időpont egyeztetés elektronikus úton:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.