Hírek

Értesítjük tisztelt kutatóinkat, hogy tekintettel a járványügyi helyzetre Levéltárunk 2021 március 8-tól április 16-ig zárva tart.

Elektronikus úton változatlanul elérhetőek maradunk.

Tisztelt Olvasóink!

Nagy örömünkre szolgál beszámolni arról, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által 2020 során meghirdetett és 273.000 Ft értékben elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően idén is, 2021 február során egy további, levéltárunkban őrzött értékes anyakönyvünk: a Becefai Református Egyházközség 1780-1805-ös évkörű vegyes anyakönyvének restauráltatására kerülhetett sor.

A magas színvonalú szakmai megvalósításért Budapest Főváros Levéltára munkatársai felé nyilvánítunk köszönetet.NKA logo 2012 RGB

 

 

 

 

Bővebben...

Értesítjük kedves kutatóinkat, hogy levéltárunkban a kutatószolgálat  2020. nov. 24-27-ig szünetel.

Örömmel tudatjuk a tisztelt érdeklődőkkel, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által meghirdetett és elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően idén is, 2020 augusztusában sikerült restauráltatnunk egy további, levéltárunkban őrzött értékes anyakönyvet: a Bogádmindszenti Református Egyházközség 1775-1869-es évkörű vegyes anyakönyvét. A magas színvonalú szakmai megvalósításért Budapest Főváros Levéltára munkatársai felé nyilvánítunk köszönetet.

www.nka.hu     NKA logo 2012 RGB

        

Bővebben...

Tájékoztatjuk kedves kutatóinkat, hogy levéltárunkban a kutatószolgálat 2020. június 15.-től a megszokott rendben működik.

Kutatásra való bejelentkezés továbbra is e-mail-címünkre küldött üzenet által lehetséges.

Tisztelettel értesítjük kutatóinkat, hogy a Baranyai Református Egyházmegye Levéltára a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel 2020.3.16-tól a járványveszély megszűnéséig kutatókat nem fogad.

Értesítjük kutatóinkat, hogy levéltárunk december 23-tól január 3-ig zárva tart.

Bővebben...

Értesítjük kutatóinkat, hogy november 20. és 27-28-án levéltári kutatószolgálatunk szünetel.

Örömmel tudatjuk a tisztelt érdeklődőkkel, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által meghirdetett és elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően 2019 augusztusában sikerült restauráltatnunk a levéltárunkban őrzött egyik értékes anyakönyvet: a kórósi református egyházközség 1787-1856-os vegyes anyakönyvét. A magas színvonalú szakmai megvalósításért Budapest Főváros Levéltára munkatársainak mondunk köszönetet.

www.nka.hu NKA logo

 

 

 

Bővebben...

Értesítjük kutatóinkat, hogy levéltárunk 2019 szeptemberétől az Engel János József u. 11. számú épületben látogatható.

 

Levéltárunk elnyerte az EFOP-3.3.2-16 „Levéltár-pedagógia Baranya megyében a köznevelés eredményességéért" című pályázatot.

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves látogatónknak!

Bővebben...

A BREL-nek 2017.4.1-től új munkatársa van Jakab Klára személyében.

A Baranyai Református Egyházmegye Levéltára 2016. december 27-től  2017. január 3-ig zárva tart.

Bővebben...

Sallay István "Semper reformari..." című cikkével, mely a Pécsi Reformátusok Lapjában 1927. október 31-én jelent meg,  kívánunk tartalmas ünnepi megemlékezést.

Bővebben...

2016. október 2-án nyílt meg a Felsőbaranyai Református Egyházmegye polgári leányiskolája Siklóson. Ennek alkalmából jubileumi ünnepséget rendezett a polgári leányiskola jogutódja a Pécsi Református Kollégium. A levéltárunk is képviseltette magát az ünnepségen.

Protestáns Iskolatörténeti vándorkiállítás nyílt Pécsett a Tudásközpontban 2016. október 25-én. A Református Tehetséggondozó Alapítványnak a Reformáció Emlékbizottság támogatásával megvalósult tárlata november 8-ig tekinthető meg Pécsett a Tudásközpontban.

Bővebben...

MNL Baranya Megyei Levéltára XVIII. Levéltári Napi Konferenciáját 2016. október 19-én a Hotel Palatinus City Center Nádor II. termében szervezte meg a "Reformáció a Dél-Dunántúlon" témában. A Baranyai Református Levéltár is bemutatkozott a konferencián Ács Marianna " A Pécsi Református Leánynevelő Intézet tanárainak szerepe Pécs egyesületi életében (1930-1948)" című előadásával. A konferencia részletes programját a meghívó mutatja a bővebben ikonra kattintva.

Bővebben...

  

Bővebben...

Ügyfélszolgálat

H-Sz:  08:00-12:00
K-Cs:  08:00-14:00

Időpont egyeztetés elektronikus úton:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.